Infiintare si administrare societati comerciale

Echipa noastra de avocati specializati in dreptul societar asigura consultanta si asistenta societatilor comerciale romane sau straine, cat si asociatiilor si fundatiilor care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei.
Serviciile noastre sunt complete, incepand cu oferirea celor mai bune solutii cu privire la constituirea societatilor comerciale, conceperea actelor constitutive si continuand cu asistenta juridica a clientilor nostri corporativi, incluzand fuziuni si achizitii, conceperea, redactarea sau avizarea contractelor comerciale, asistarea la necogieri sau concilieri, precum si reprezentarea in fata instantelor de judecata.

 

Proprietate Intelectuala

Cabinet de Avocat bHristescu Emiliab ofera servicii juridice pentru exploatarea si exercitarea legala a drepturilor in domeniul proprietatii intelectuale. In vederea protejarii drepturilor industriale si intelectuale ale clientilor nostri, avocatii HCA efectueaza inregistrari de marca la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, ofera consiliere cu privire la drepturile de copyright, incalcarea drepturilor proprietatii intelectuale sau industriale, concurenta neloiala sau falsificarea de marci, asigurand totodata reprezentarea juridica in litigiile legate de proprietatea intelectuala, in fata instantelor abilitate, din tara sau strainatate.

 

Comunicatii electronice & IT

Acoperim o arie larga de probleme legate de comunicatii electronice, avocatii nostri acorda asistenta si consultanta privind comertul si tranzactiile electronice, platile electronice, comunicatiile realizate prin intermediul internetului, protectia de date, transferul de tehnologie, vanzarile de componente harware, precum si in aspecte legate de dezvoltarea de software, servicii de telefonie fixa si mobila. Avizam clientii cu privire la transferul drepturilor acordate de autoritatile de reglementare din domeniul comunicatiilor.

 

Tranzactii imobiliare & investitii financiare

Experienta noastra in domeniul investitiilor si tranzactiilor imobiliare cuprinde analiza si verificarea titlurilor de proprietate, grevarea imobilelor de sarcini, eventualele litigii cu privire la respectivele bunuri. Avocatii HCA asista clientii nostri in transferul proprietatilor imobiliare, la achizitii si dezvoltarea proiectelor de constructii. Redactam si analizam antecontractele si contractele de vanzare-cumparare sau inchiriere a bunurilor imobiliare, concepem contracte de antreprenoriat si investitii, acordam sprijin juridic la obtinerea de fonduri financiare pentru constructii si achizitii imobiliare, reprezentam interesele clientilor in eventuale litigii.

 

Relatii de munca

In cadrul Cabinetului de avocat bHristescu Emiliab avem o divizie specializata pe relatiile de munca, relatii ce se nasc intre angatori si salariati. Concepem, analizam si avizam contracte individuale de munca, contracte colective de munca la nivel de unitate sau de ramura de activitate, asistam clientii la negocieri colective cu sindicatele si patronatele, oferim consultanta in materia reorganizarii activitatii. De asemenea, acordam asistenta speciala pentru incadrarea in munca in Romania a cetatenilor straini.

 

Constructii & antrepriza

Oferim solutii persoanelor juridice sau fizice care sunt interesate de protectia legala in momentul realizarii unei constructii. Echipa noastra de avocati asigura realizarea, studierea si negocierea contractelor de antreprenoriat sau subantreprenoriat.
Suntem alaturi de clientii nostri in litigiile privitoare la nerespectarea obligatiilor inscrise in contractele de constructii, cautand cele mai bune solutii pentru rezolvarea eficienta si pe cale amiabila a problemelor ju ridice.

 

Contracte

 

Contractele de orice tip sunt prezente in activitatea fiecarei persoane juridice, fiind esentiale pentru dezvoltarea afacerilor. Pentru a conferi securitate, contractele trebuie sa cuprinda anumite clauze standard sau in functie de cerintele activitatii pentru care sunt concepute. Specialistii nostri au in vedere cresterea profitabilitatii clientilor HCA, de aceea se ocupa atent de realizarea contractelor comerciale sau civile, acoperind toate riscurile ce pot decurge in timpul derularii contractelor, in caz de nevoie tragand la raspundere partea care se afla in culpa.

 

Medieri si concilieri

 

Ca metoda alternativa la disputele intre parti in fata instantelor de judecata, medierile sau concilierile ofera avantajul rezolvarii pe cale amiabila a diferendelor, fiind totodata mult mai rapide. Avocatii HCA evalueaza situatia juridica, pentru ca in urma analizei sa stabileasca cea mai eficienta metoda de solutionare a conflictelor. Ne ocupam de intreaga procedura privind negocierea directa, asistandu-ne clientii pe tot parcursul medierii si incercand sa obtinem cele mai bune rezultate in urma concilierii dintre parti.

 

 

Litigii si abitraj

 

In situatiile in care metodele de conciliere directa esueaza sau nu exista alta cale de rezolvare a unei dispute, singura metoda de obtinere a unei solutii intr-un conflict este aceea de a apela la instanta de judecata competenta a solutiona un anumit litigiu.
Avand o vasta experienta in litigii comerciale sau civile, echipa noastra de avocati ofera o analiza clara a situatiei juridice conflictuale, sfatuind clientii cu privire la cele mai avantajoase cai de urmat pentru rezolvarea unei dispute.

In cazurile in care este posibil, solutionarea unui litigiu pe calea arbitrajului este mult mai rapida si eficienta. Avocatii nostri fac eforturi pentru a concepe si negocia contracte prin care eventualele conflicte intre parti sa fie rezolvate pe calea arbitrajului, deoarece aceasta metoda prezinta mai multe avantaje: procedura mai rapida, sentinta arbitrala fiind definitiva pentru parti, in acest mod eliminandu-se caile de atac necesare pentru a se putea ajunge la incheierea conflictului.

 

Abonamentele HCA

Abonamentul Standard

STANDARD


Abonamentul Plus

PLUS


Abonamentul Profesional

PROFESIONAL